P11 A

Riktlinjer för kallelser och laguttagning till match
2021-09-22 11:08

Nu är vi äntligen igång med matcher efter 11 månaders väntan, men vem räknar...

Det är fortfarande tidigt och då det är andra året i Seriespelet så är det mycket lärdomar under färdens gång. Det vi ser redan nu är att det är stort intresse från killarna att spela match vilket är jättekul! Vi har också haft en del förändringar i laget sedan Augusti med några som slutat och några som tillkommit.

Inför säsongen tänker vi att vi använder samma princip för kallelse och laguttagning som vi använde förra säsongen under de få matcher som blev av.  Förtydligande/påminnelse finner ni nedan.

Riktlinjer enligt följande:
1) Kallelser skickas för samtliga lagets matcher. Svara "Kommer" om ni kan och vill spela, svara "Kommer ej" om ni inte kan eller vill spela. Första svar på kallelser är att betrakta som indikativa/önskemål. Förhandssvara gärna om ni vet att det är tillfällen ni inte kan vara med. Vi har två lag, ett som spelar i Pojkar Blå Medel-Lätt och ett som spelar i Pojkar Blå Medel-Svår.  I bägge fallen spelas matcherna på stor plan 5 vs. 5 + målvakt och stora mål. Full trupp är 11 spelare, två kedjor + målvakt.
- Matcher i kategorin Medel-Lätt mot pojkar födda 2011 med blandad mognadsnivå, eller pojkar 2010 som är nya till innebandy
- Matcher  i kategorin Medel-Svår mot tuffare motstånd, dvs. pojkar födda 2010, 2009 och/eller 2011 som redan kommit långt i sitt innebandyspel
2) Deadline för att svara på kallelser är 4 dagar innan matchhelg, dvs. tisdag innan aktuell matchhelg.
3) Laguttagning kommer ske baserat på det anmälda intresset. Justeringar kommer göras för att balansera möjligheterna till spel vad gäller både antal matcher/helg/spelare och kategori. Närvaro kommer att beaktas som en aspekt. Uttagning till matcher i Medel-Svår baseras på spelarens beredskap för, och behov av, utmaningar med starkare motstånd med intention att alla som vill skall få möjlighet att spela här under säsongen, samt lagets totala sammansättning.
4) Slutlig laguttagning och reserver kommuniceras onsdag veckan innan match.

Vi hoppas med detta kunna erbjuda killarna bra möjligheter till spel och utveckling och inbjuder till dialog om detta så att vi lägger upp det på bästa sätt.

Hälsningar,

Thomas, Andreas och Per